2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő

Már javában zajlik Bábolna város elmúlt évtizedének legnagyobb beruházása, a Bábolna Strand- és Termálfürdő építése. A két, még 1983-ban feltárt 38 és 52 fokos termálkútra épülő fürdőt a tervek szerint 2019 őszén veheti birtokba a nagyközönség.

Bábolna eddig elsősorban a lótenyésztésről, díjugrató versenyekről, a Ménesbirtokról és gyönyörű arborétumáról volt ismert a turisták körében. A most folyó beruházásnak köszönhetően jövőre azonban már a termálfürdő is felkerülhet a bakancslistára, ami még vonzóbb célponttá teszi a települést az idelátogatók számára.

A közel 3 hektáron megvalósuló fejlesztés eredményeként az év 365 napján várja majd a vendégeket a fürdő, mely a téli időszakban 250, nyáron pedig közel 600 fő kikapcsolódását teszi lehetővé. A 3 téli gyógy- és termálmedence 220nm-es vízfelülete a nyári időszakra egy 200nm-es élménymedencével, tocsogóval és gyerekmedencével bővül, elsősorban a kisgyerekes családokra gondolva. A létesítményben emellett szauna, masszázs, étterem, kávézó, a nyári időszakban pedig plusz büfésor is várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Külön érdekessége a beruházásnak az országban harmadik helyen itt megvalósuló metángáz leválasztó kiserőmű, mely villamos áram és hőtermelésével nem csak a fürdő, de a település más közintézményeinek energiafelhasználását is hosszú távon tudja csökkenteni. Ennek a korszerű technológiának köszönhetően így nem csak szép, de kifejezetten takarékos, alacsony költséggel üzemelő fürdővel bővül a város. 

A termálfürdő minőségi kivitelezése azonban csak szükséges, de nem elégséges feltétele a sikeres működésnek. Bábolna Város Önkormányzata ezért pályázatot írt ki a fürdő üzemeltetésére, üzleti lehetőséget ajánlva azon vállalkozások számára, melyek megfelelő szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal biztosíthatják a minőségi, magas színvonalú szolgáltatást.

A pályázati anyag már átvehető, melynek beadási határideje 2019. január 30.

A pályázat részletes feltételei megtekinthetők a

http://babolna.hu/onkormanyzat/dokumentumtar/egyeb-letoltheto-dokumentumok/

oldalon.

2018. december 13. | csütörtök