Támogatóink

Köszöntjük honlapunkon!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, a Bábolnai Borbarátok Egyesületének honlapján, az Egyesületünk minden tagja és pártolótagja nevében.
Nagy örömmel tölt el, hogy a világhálón megtekinti internetes oldalainkat.

A Bábolnai Borbarátok Egyesületének alapítói, még 2007. december 7-én határozták el, hogy megalapítják az egyesületet.
Maga az ötlet sokkal korábban született, hisz az 1993. évi első borversenytől, időről-időre felvetődött, s a versenyek során érlelődött a gondolat, hogy hozzunk létre egy egyesületet.
A borversenyek szervezése, az itt szerzett tapasztalatok, azok összerendezése és a közakarat vezetett az egyesület megalakításához. Az Egyesület önkormányzati elven működő, szakmai érdekvédelmi és érdekképviseleti társadalmi szervezet. Az egyesület jogi személy.
Az Egyesület célja: a környékbeli szőlő- és bortermelő gazdák szakmai színvonalának emelése, szakmai tárgyú előadások szervezése, borversenyek, borkóstolók rendezése, borrend létrehozása.
Célunk a kulturált borfogyasztás elősegítése, borkóstolók szervezése a gasztronómiai programok kísérő rendezvényein. A bortársadalom segíteni kívánja a patrióta felfogás megvalósulását, a borkultúra népszerűsítését. Honlapunkról megismerheti az egyesületünk alapszabályát, az alapítókat, az eddigi és a majdani borversenyek eredményeit és az egyéb rendezvényeinket.
Bízom benne, hogy kellemes perceket szereztük Önnek, és hasznos információkat adtunk tevékenységünkről.


Borbaráti tisztelettel:
Cseh László, elnök
Cseh László ügyvezető elnök

borbaratok@babolna.hu
                 Foxbit webdesign